Tàrrega lliura als pobles del terme 348 mascaretes cedides gratuïtament per l’empresa Zero

06/04/2020

Els residents a Tàrrega també poden recollir mascaretes confeccionades pel grup voluntari de cosidores en tres establiments de la ciutat

L’Ajuntament de Tàrrega ha distribuït un total de 348 mascaretes als sis pobles del terme municipal com a mesura de reforç per lluitar contra la propagació del coronavirus. En concret, s’han lliurat 112 mascaretes al Talladell; 65 a Altet; 65 a Claravalls; 60 a Santa Maria de Montmagastrell; 36 a La Figuerosa; i 10 a Riudovelles. Durant les darreres 48 hores, agents de la Policia Local han fet arribar les mascaretes als portaveus de les Juntes de Veïns (en el cas del Talladell a la l’EMD), que ara s’encarregaran de distribuir-les a la població, segons les necessitats detectades. Les 348 mascaretes han estat fabricades i cedides de forma gratuïta per l’empresa tèxtil targarina Zero. En aquest sentit, en nom del consistori, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú agraeix les nombroses mostres de solidaritat per part de particulars, entitats i empreses del sector privat que s’han bolcat a ajudar davant la greu crisi sanitària i social causada pel Covid-19.

Pel que fa als veïns residents a Tàrrega, i tal i com ja s’informà en el seu moment, poden obtenir gratuïtament la seva mascareta (dues per persona) en tres establiments d’alimentació de la ciutat: Supermercat Condis (carrer de Sant Pelegrí, 71), la botiga d'aliments Fem Cadena (avinguda de Barcelona, 12) i la fruiteria Garcia Vicent (avinguda de Catalunya, 15). Són mascaretes casolanes (un total de 2.200 unitats) confeccionades de forma altruista pel grup de voluntàries cosidores impulsat per les entitats Cartaes, Alba i La Soll. La majoria ja es repartiren entre residències, entitats i empreses davant la crisi del coronavirus si bé una part es posà a disposició de la resta de la ciutadania, en especial per a les persones en situació de risc.

Val a dir que Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha recomanat recentment d’utilitzar mascaretes quan se surti de casa per anar a comprar o per una altra necessitat imprescindible. El Ministeri de Sanitat també sospesa d’adoptar la mateixa mesura. Tàrrega ha registrat tres defuncions a causa del coronavirus a més d’una trentena de casos positius confirmats al municipi. L’Ajuntament de Tàrrega reitera la crida a extremar les mesures de precaució i complir el confinament domiciliari responsable i solidari.

Infolleida