Tàrrega posa en marxa un centre d’acollida temporal de gats perduts i abandonats

17/03/2021

Els felins reben atenció mentre esperen ser donats en adopció

La ciutat de Tàrrega ja disposa del seu primer centre d’acollida temporal de gats. La capital de l’Urgell ha posat en marxa el nou espai després que el consistori hagi finalitzat els treballs de construcció de l’equipament, situat dins el recinte de l’antic escorxador. La gatera de Tàrrega neix amb el propòsit d’albergar de forma transitòria els felins perduts, abandonats o malferits que es recullin al carrer mentre necessitin cures veterinàries i esperin de ser donats en adopció. La Regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient atén així una de les necessitats pel que fa a benestar animal i satisfà la petició que havien formulat en aquest sentit diferents col·lectius locals.

Les instal·lacions acullen ja vora una quarantena de gats, els quals han rebut el corresponent tractament veterinari. La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Teresa Sala, ha insistit avui en roda de premsa que “el refugi ha de ser un lloc de pas temporal pels gats mentre esperen una nova llar. No es tracta d’una estada permanent. Per això, fem una crida a l’adopció”. Les tasques d’atenció dels animals es delegaran a l’entitat El Gat Sense Botes, amb seu al poble de la Figuerosa. Teresa Sala ha subratllat que “cal donar suport al Gat Sense Botes perquè disposi de més recursos i pugui atendre amb garanties les despeses de tractament, esterilització i alimentació dels felins”. Tàrrega també treballarà per conscienciar en contra de l’abandonament i en favor d’una tinença responsable d’animals domèstics. La tasca pedagògica es reforçarà concertant visites de centres educatius a la gatera. D’altra banda, usuaris d’entitats socials com l’Associació Alba o l’Olivera visiten les instal·lacions totes les setmanes per ajudar a fer tasques de manteniment, acció que també els aporta beneficis terapèutics.

La gatera de Tàrrega disposa de 338 metres quadrats. Compta amb una zona de rebuda dels animals (60 m2), un recinte més ampli com a refugi (260 m2) i un petit magatzem on també es realitzen cures (18 m2). Les obres d’habilitació, efectuades per operaris de la Brigada Municipal, han suposat una inversió de 13.200 euros. S’ha procedit a netejar el recinte, enrajolar diverses superfícies i a instal·lar sanejament i il·luminació. També s’ha aixecat una tanca perimetral. Per la seva part, UrgellNet i Cartaes han aportat diferents materials reutilitzats per millorar l’estada dels felins. Val a dir que les instal·lacions de la gatera són adjacents a altres equipaments municipals com el Centre La Solana, l’Oficina Jove de l’Urgell o el Centre Obert.

L’entrada en servei de la gatera contribuirà a consolidar l’aplicació d’un protocol en relació a la recollida i l’assistència dels gats a la capital de l’Urgell. En aquest sentit, quan la Policia Local rebi avisos de gats extraviats, abandonats o malferits, els agents traslladaran els animals al centre d’acollida, on es posaran en mans de l’entitat protectora El Gat Sense Botes. La capital de l’Urgell també reforça així el ventall de serveis pel que fa a l’atenció i el benestar animal. En aquest sentit s’ha de subratllar la tasca esmerçada de fa anys per la Protectora d’Animals de Tàrrega, que proporciona acolliment a gossos. En aquest cas, les instal·lacions de la gossera es troben ubicades dins el recinte de l’abocador comarcal.

InfoLleida