Tàrrega respon una vegada més a la crida solidària per donar sang, també durant la crisi del coronavirus

06/04/2020

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya recull donacions els dies 6 i 7 d’abril a l’Espai MerCAT de la capital de l’Urgell sota estrictes protocols de seguretat

Tàrrega ha respost una vegada més a la crida solidària per donar sang, també en el moment de crisi pel coronavirus. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya recull donacions avui dilluns 6 i demà dimarts 7 d’abril, de 10 a 14h a l’Espai MerCAT, per continuar nodrint les reserves dels hospitals. Els protocols per donar sang, però, han hagut d’incorporar mesures addicionals de seguretat a causa de la pandèmia, principalment garantir les distàncies entre les persones donants. A més, és obligatori rentar-se les mans amb sabó o un gel esterilitzant i posar-se la mascareta de protecció que es lliura en accedir a l’espai. Així mateix, el bolígraf per emplenar el qüestionari previ és d’un sol ús i els professionals del Banc de Sang duen guants que es canvien després de cada donació. Prèviament, les persones interessades a donar sang han de fer reserva al web http://donarsang.gencat.cat. Tot plegat suposa limitar el nombre màxim de reserves d’hora a 33 diàries, xifra que a Tàrrega ha quedat coberta. El nombre total de donacions es determinarà, però, després de quantificar els oferiments que es desestimen per diversos motius.

Des del brot del Covid-19 a Catalunya, les principals activitats diàries de la ciutadania s’han vist afectades, inclosa la donació de sang. Tanmateix, les donacions diàries formen part de les activitats imprescindibles. Per tant, tot i l’estat d’alarma, es pot sortir de casa per donar sang. “En una situació normal, cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els malalts dels hospitals. Ara, a més, garantir el subministrament de sang per als tractaments diaris és fins i tot més important contribuint a donar estabilitat al sistema sanitari”, afirmen des del Banc de Sang. Les convocatòries de donació de sang a Tàrrega compten amb el suport de la Regidoria de Salut i l'Associació de Donants de Sang de l'Urgell entre altres entitats. Organitzadors i col·laboradors expressen l’agraïment a les persones que han mostrat la seva solidaritat per donar sang tot i la situació excepcional que viu el país.

Infolleida