Tàrrega trasllada els actes de la festa de Sant Joan al Camp dels Escolapis

15/06/2021

Organitzat per Agenta i la Regidoria de Cultura, el programa recupera la Baixada de Falles, el sopar i el concert

Tàrrega celebrarà el dimecres 23 de juny la tradicional festa de Sant Joan recuperant la totalitat dels actes habituals si bé continuaran aplicant-se els protocols vigents de seguretat sanitària. L’any passat es va mantenir en el calendari la rebuda de la Flama del Canigó però es van suspendre la Baixada de Falles, el sopar i el concert, que en aquest 2021 tornen al programa. Així, Agenta i la Regidoria de Cultura apleguen esforços altre cop per oferir una lluïda festa que conjugarà tradició, color i convivència. Enguany, les activitats es traslladen al Camp dels Escolapis, espai de grans dimensions que permetrà evitar aglomeracions. L’aforament serà limitat i caldrà fer inscripció prèvia per als actes institucionals de la tarda al web www.culturatarrega.cat.

El moment emblemàtic de la gran festa en honor als Països Catalans serà, una vegada més, l’acte institucional de rebuda de la Flama del Canigó a partir de les 7 de la tarda. El foc arribarà a Tàrrega de mans de la Penya Pedal de Bellpuig. Després d’encendre el peveter, es procedirà a fer la lectura del Manifest. Tot seguit, el públic gaudirà de l’actuació dels Diablets de BAT i d’una audició de sardanes (sense ballada) a càrrec de la Cobla Tàrrega.

La vetllada per donar la benvinguda al Solstici d’Estiu continuarà a 3/4 de 10 de la nit amb una “Baixada de Falles de Secà”, una proposta que recrea les baixades en fila de teies enceses al Pirineu. El descens culminarà a les 10 de la nit al Camp dels Escolapis amb l’encesa de la foguera. Prendrà el relleu el sopar popular amb coc, coca de Sant Joan i beguda al preu de 10 euros (venda de tiquets a La Botiga del Museu fins al dilluns 21 a les 14 h). Els grups no podran superar les 10 persones i s’hauran de mantenir dos metres de distància entre grups. La nit més curta de l’any s’engalanarà també amb un doble concert protagonitzat per les formacions Senyor Oca (hip-hop) i Inversen Band (pop-folk), acompanyat d’un castell de focs.

En l’àmbit privat, i atenent les recomanacions de la Direcció General de Protecció Civil, l’Ajuntament de Tàrrega fa una crida a celebrar la revetlla en grups reduïts evitant les aglomeracions de gent i fent ús de la mascareta. També es prega no compartir menjar i estris durant els àpats. D’altra banda, apel·lant a la seguretat, es recorda que el gel hidroalcohòlic és incompatible amb l’ús de material pirotècnic.

Redacció - SEGRE / Foto: Ajuntament de Tàrrega