Tombs Creatius s'uneix a un col·lectiu artístic per vendre's amb força al mercat europeu

21/08/2019

Les col·leccions 'El Viatge' i 'L'estrany viatge del Senyor Tonet' formen part del Col·lectiu Recrea't juntament amb muntatges de les companyies Espaces Cyclophones i A2manos

La companyia de Bellpuig d’arts de carrer Tombs Creatius participa des d'aquest dimecres i fins al pròxim dissabte a la 34a edició del Festival International de Théâtre de Rue d'Aurillac, a França, una de les cites més importants i multitudinàries per a professionals de la programació teatral d'arreu d'Europa. Ho fa juntament amb la companyia catalana, A2manos, i amb la belga, Espaces Cyclophones. Les tres companyies han creat un col·lectiu artístic d'instal·lacions de carrer, el Collectif belgo catalan Recrea't. Aquest està format per quatre muntatges -dues col·leccions de jocs i dues instal·lacions de petit format- que tenen com a fil conductor el caràcter insòlit i participatiu de les propostes.

Tombs Creatius forma part del Col·lectiu Recrea't amb la seva col·lecció de jocs de carrer L'estrany viatge del Senyor Tonet, un conjunt de 9 estructures creades amb fustes i materials de desús amb les que el públic de totes les edats juga i descobreix els secrets amagats del personatge que dona nom a la col·lecció, el Senyor Tonet. L'altra proposta que Tombs Creatius inclou en aquest col·lectiu catalano-belga és El Viatge, una caravana de fira on les persones del públic entren per viure una experiència individual i única, a més de secreta. La companyia belga Espaces Cyclophones ha creat una col·lecció d'artefactes fets amb restes de bicicletes amb els quals poder interactuar a través del joc; i els catalans A2manos posen l'ingredient més teatral al col·lectiu amb espectacles de petit format en una carpa on el tangram i la música en directe es combinen per oferir històries poètiques i delicades en un ambient íntim per a tots els públics.

L'objectiu d'aquesta unió temporal de propostes creatives és arribar a professionals de la programació d'arts de carrer amb més força. Els conceptes claus que ofereix Stradactiva, l'empresa distribuïdora internacional que agrupa les tres companyies, són la interactivitat amb el públic i el caràcter insòlit de les quatre propostes. Un producte complet d'arts escèniques per a tots els públics que inclou tant les instal·lacions lúdiques, com el teatre més narratiu o les experiències més vivencials.

La propera cita internacional de Tombs Creatius serà el 7 i 8 de setembre amb la col·lecció de jocs Colors de Monstre al Festival Lollapalooza de Berlin, on la companyia va actuar l'any passat amb Xics del Xurrac, El Viatge L'estrany viatge del Senyor Tonet.

Infolleida