Torna la Fira del Caçador de Tàrrega, posant en valor la pràctica cinegètica

18/09/2017

El certamen arrencarà el dissabte 23 amb una jornada tècnica i continuarà diumenge amb el mercat i exhibicions canines, eqüestres i de falconeria

La Fira del Caçador torna un any més al Càmping Municipal de Tàrrega, amb un ample programa d’activitats divulgatives sobre els beneficis de la caça pel que fa a la regulació del medi ambient i la dinamització econòmica del territori.

El certamen arrencarà enguany el dissabte 23 amb una jornada tècnica a l’Escola Agrària de Tàrrega, a càrrec de l’advocat i professor de la Universitat de València, Alberto Ituren. En la conferència es tractaran qüestions com les batudes que s’organitzen a causa dels danys que ocasiona la fauna cinegètica a l’agricultura, i les mesures de seguretat que s’han de prendre en aquesta activitat.

El dia més àlgid serà el diumenge amb el tradicional mercat en què hi participaran més d’un centenar de parades amb articles de caça, alimentació i artesania. També es podran trobar les habituals mostres de gossos caçadors, aus rapinyaires de falconeria i exhibicions eqüestres. A més, la fira serà escenari del 10è Concurs Nacional Caní Ciutat de Tàrrega, i el 3r Open Agility Ciutat de Tàrrega. Ambdues competicions puntuaran per als campionats de Catalunya de cada especialitat. En l’apartat esportiu, no hi faltaran les competicions d’ArcTrap, tir amb arc, fona i carrabina.

Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Club Esportiu Felip Robinat, la fira compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, la Diputació de Lleida i la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega. En la presentació de la fira, el seu regidor ha destacat la riquesa que la caça genera al territori.

La Fira del Caçador continuarà impulsant la seva campanya perquè la UNESCO reconegui el tir amb arc com a Patrimoni de la Humanitat. La candidatura s’argumenta sobre la significació d’aquesta eina en la història. A més, s’esgrimeix els usos vigents de l’arc com a instrument antropològic, recreatiu i cinegètic.

Francesc García