Tot a punt per la 4a Mostra de Gegants

31/05/2019

El Rei de Trèmissen es presentarà durant la mostra

Agramunt acollirà aquest proper dissabte 01 de juny, la quarta edició de la Mostra de Gegants organitzada per l’Ajuntament d’Agramunt i l’Associació Tradi-Sió. La novetat d’aquest any és que durant la mostra es farà la presentació del gegant del Rei de Trèmissen. Enguany participaran a la mostra les colles de Pradell de Sió, Tornabous, Montoliu de Lleida, Artesa de Segre, Ossó de Sió, Guissona, Preixana, Alcanó, Ponts, Calaf i Agramunt.

Dissabte al migdia es farà la plantada de tots els gegants a la plaça de l'Església i serà a partir de les quatre de la tarda quan es donarà inicia pròpiament a la mostra. A les 16h es farà la inauguració de l’exposició Gegants de Paper i a continuació es farà el concert de gralla amb el grup Baladrers. A les 18h, tindrà lloc la presentació oficial del gegant Rei de Trèmissen i a continuació es donarà pas als balls de lluïment de les colles i la passejada dels gegants pel casc antic.

 

La figura del Rei de Trèmissen suposarà la reintroducció d'aquest gegant del s.XIX que s'ha creat en base al gravat de 1908 trobat a l'arxiu de Joan Amades. La recreació de la figura s’ha fet en base aquest gravat i s’ha intentant que la fisonomia de la cara i la vestimenta fossin el màxim de fidels al dibuix. El constructor, el Carles Teixidó de Bellpuig ha estat l’encarregat de crear aquesta figura. Cal recordar que el projecte de reintroducció del gegant ha estat possible gràcies a una campanya de verkami que ha realitzat l’Associació Tradisió amb el suport de l’Ajuntament d’Agramunt. La presentació del nou gegant es farà a les sis de la tarda a la plaça de l’Església.

 

Agramunt acollirà en motiu de la mostra de gegants l'exposició itinerant Gegants de Paper. La mostra és un recull de dibuixos on els protagonistes són els gegants sorgits de la mà de grans il·lustradors. Una recopilació d’il·lustracions que ha fet l’expert en el món geganter Joan Miquel Merino. La inauguració e la mostra es farà a les 16h de la tarda hi comptarà amb la presència de Merino. La mostra estarà instal·lada a la sala de plens de l’Ajuntament d’Agramunt i es podrà visitar fins al 7 de juny.

Infolleida