Un concert reivindicatiu dóna el tret de sortida als actes del Dia Internacional de les Dones a Tàrrega

05/03/2018

La capital de l’Urgell ofereix fins al maig un ampli ventall d’activitats a favor de la igualtat de gènere

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest cap de setmana els seus actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, un extens cicle d’activitats que s’allargarà fins al maig. Avui diumenge la Regidoria de Polítiques d’Igualtat ha ofert un recital del duo Walkin’ Roots reivindicant el paper de la dona en la música contemporània. Sota el títol “On són les dones músiques?”, el grup ha interpretat en format acústic cançons de grans cantants com Ella Fitzgerald, Nina Simone, Nancy Sinatra, Carole King o Amy Winehouse entre altres. Ha estat un amè recorregut rememorant veus femenines emblemàtiques del jazz, el soul, el pop i el folk. També s’ha lliurat al públic un llibret amb les biografies de les cantants i les lletres de les cançons. L’activitat, celebrada al Museu Comarcal de l'Urgell, s’ha completat amb un tast de vins creats per l’enòloga Judit Sogas Sánchez, propietària del Celler Rubió de Sòls i experta del Celler Mas de Mora de Verdú. D’aquesta forma també s’ha volgut donar visibilitat a la tasca de les dones en el camp de l’enologia.

D’altra banda, la Biblioteca Comarcal de Tàrrega exhibirà del 5 al 28 de març la mostra “Setze jutgesses per al 2016”, un reconeixement a les dones que s’han fet un lloc al panorama musical català del moment. L’exposició està produïda per l’Institut Català de les Dones i la revista Enderrock. Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat s’ha anunciat també que el proper 8 de març es difondrà a través de les xarxes socials un vídeoclip protagonitzat per una quinzena de dones targarines que es dediquen professionalment a la música. L’enregistrament s’ha enllestit aquest cap de setmana al Teatre Ateneu.

Tàrrega continuarà oferint així els propers dies un ampli ventall d’activitats lúdiques i pedagògiques a favor de la igualtat de gènere. El programa s’emmarca alhora dins la campanya #SiguesSúperIgual, la qual reivindica l’equivalència entre gèneres com a principi essencial de la societat. En aquest sentit, el dimarts 6 de març tindrà lloc una conferència sobre dones filòsofes oblidades per la història (18:30h, Biblioteca) i el dimecres 7 de març arrencarà un taller sobre el dolor emocional en les dones (16h, Centre d’Entitats). A més, donant suport a la convocatòria de la Vaga Feminista del 8 de març, el consistori avança a la vigília (7 de març) la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones (19:30h, Casa Consistorial). A l’acte institucional també assistiran les associacions femenines del municipi.

Infolleida