Un incendi calcina 1.620 garrins i 120 verres en una granja de l'Urgell

22/11/2023

El foc, a Sant Martí de Riucorb, s'hauria originat en una instal·lació de plaques solars a la teulada

Un incendi va cremar ahir una nau d’una granja de verres al municipi de Sant Martí de Riucorb, a la comarca de l’Urgell. Fins al lloc es van desplaçar set dotacions dels Bombers de la Generalitat que no van poder fer res perquè la primera nau quedés completament calcinada encara que l’estratègia defensiva amb què van treballar va permetre salvar de les flames una segona nau, de la qual es van evacuar els animals que hi havia a l’interior. Un veterinari va examinar les verres rescatades. També es va desplaçar fins al lloc dels fets una patrulla dels Mossos d’Esquadra. A la nau que es va cremar totalment, amb el sostre i l’aïllament també afectats, hi havia 120 verres i 1.620 garrins, que van morir.

Els Bombers van rebre l’avís de l’incendi a les 11.29 hores i al cap d’unes dos hores i mitja, a les 13.52 hores, el van donar per controlat encara que van seguir a la zona per acabar de ventilar. A la tarda, quatre dotacions dels Bombers encara continuaven a la granja amb les feines de ventilació i revisió.

Segons fonts pròximes, tot apunta que l’incendi es va originar en una instal·lació de plaques solars situada a la teulada de la nau calcinada.

Malgrat que l’incendi es va produir en una granja situada al terme municipal de Sant Martí de Riucorb, es troba a escassos metres de Bellpuig i entre els municipis de Belianes i Preixana. De fet, l’accés principal a la granja és el camí que va del parc del Convent de Bellpuig a la bassa d’aigua d’aquest últim municipi.

L’incendi va generar molta expectació entre treballadors de la cooperativa responsable de l’explotació, agricultors que treballaven en finques de la zona i veïns de diversos municipis de l’Urgell. I és que l’incendi va generar una gran i densa columna de fum visible des de lluny que es va intensificar amb el fort vent.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)