Veïns d'Agramunt recorden la Guerra Civil en un documental

12/11/2018

El Casal Agramuntí ha acollit la presentació de "Les Veus de Riella"

Un renovat Casal Agramuntí ha acollit aquest diumenge la presentació de l’audiovisual “Les Veus de Riella”. Amb la sala plena de gom a gom, el col·lectiu Fem Memòria, impulsor del projecte,  i l’Ajuntament d’Agramunt han presentat aquest documental que recull el testimoni d’una trentena de persones que van viure la Guerra Civil a Agramunt. Segons han explicat els impulsors del projecte, l’audiovisual vol ser un homenatge a totes aquelles persones que van patir els estralls del conflicte bèl·lic.

En l’acte han participat l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; la directora general de la Memòria Democràtica, Carme Garcia; i el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia. En les seves intervencions, han posat en valor la feina realitzada des del col·lectiu Fem Memòria, i han recordat que no es poden oblidar els fets que van passar. A més, han destacat la importància d’iniciatives com aquesta per tal que les generacions més joves coneguin la història i aquells fets no caiguin en l’oblit.

També han estat presents en la presentació els testimonis que apareixen al documental, i que avui encara són vius, i se’ls ha fet entrega del DVD i d’una rosa blanca.

La documentació recopilada en les entrevistes així com tota la informació recollida es dipositaran a l’Arxiu de l’Ajuntament d’Agramunt. “Les Veus de Riella” es pot adquirir a l’Oficina de Turisme d’Agramunt, a un preu de cinc euros.

Infolleida