Verdú, trenta anys d'honra al déu Bacus amb la Festa de la Verema i el Vi

06/10/2019

Com a novetat, s'han recuperat els carros que porten el raïm a la Gran Piada

La dèria pel vi i la verema del déu grecollatí Bacus s'ha apoderat de Verdú aquest cap de setmana per 30è any consecutiu. La festa del municipi urgellenc ha recuperat després de cinc anys com a novetat, l'arribada de carros carregats de raïm per a la Gran Piada. L'acte ha seguit el format teatralitzat dels darrers anys, que s'ha completat amb l'entrada triomfal del carruatge i ha tingut una gran acollida.

El raïm és l'element principal de l'agricultura de Verdú, a més de ser el protagonista de la Gran Piada, on els més menuts han estat els encarregats de xafar el fruit de la vinya.

Un dels espectacles que també cal remarcar és el de la Piada Nocturna, que dirigit per la companyia 'Foradelugar', que enguany ret homenatge al 30è aniversari de la festa. D'altra banda, Bacus ha tornat a ser un aparador dels Vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre, que ha reunit al castell nou cellers de la zona. El programa s'ha completat amb la distinció de Piador de l'Any, tastos de vins, maridatges i un munt d'activitats lúdiques i culturals.
Noèlia Burgos