Vicent Vidal guanya el 34è Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular

14/04/2019

Vicent Vidal, ha guanyat el 34è Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular amb l’obra “Una història de la literatura popular valenciana (1873-2018)”.

El lliurament de premis de la 34a convocatòria dels Premis Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, va tenir lloc al Teatre Armengol de Bellpuig el dissabte 13 d’abril de 2019 a 2/4 de 9 del vespre, en el marc d’una vetllada literària durant la qual es va presentar el llibre de l’obra guanyadora de l’any passat “Adelaida Ferré Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles” de Laura Villalba Arasa, a càrrec del Sr. Ramon Miró i també es va presentar l'opuscle “Gent de Casa” dedicat a l'Orfeó Joventut, a càrrec de Narcís Saladrigues.

Vicent Vidal (la Vila Joiosa), va recollir el guardó de mans de la Hble. Sra. Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Sr. Francesc Sabanés, diputat provincial de la Diputació de Lleida i del Sr. Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig.

L’acte de lliurament de premis va estar acompanyat de les interpretacions del grup balaguerí de música popular i tradicional Ksonronda.

També durant la vetllada, es va repartir el cinquè plec del col·leccionable “Dotzena de frare” dedicat a enguany a Pere Xich de Pau Bertran i Bros.

La publicació "Dotzena de frare" la va començar a editar l'organització del premi l’any 2015, amb la intenció d'aproximar la cultura popular i folklòrica del nostre país. El col·leccionable constarà de 13 plecs i presenta cada any materials d'un folklorista o estudiós.

Infolleida