Vilagrassa celebra amb èxit la 15a Fira de l’Ametlla

23/09/2018

El municipi s’ha agermanat amb Agramunt en aquesta edició

Vilagrassa ha celebrat aquest diumenge la 15a Fira de l’Ametlla, i ho ha fet agermanant-se amb Agramunt. D’aquesta manera, la capital del Sió ha estat present en el certamen a través de la seva Àguila, figura que ha representat el seu tradicional ball davant de l’església de Santa Maria de Vilagrassa.

Com és habitual, durant la fira s’han lliurat els guardons que cada any entrega l’Ajuntament de Vilagrassa. Enguany el premi a la pagesia ha recaigut en Amadeu Aiguadé, veí del municipi de 80 anys, mentre que l’Ametlla de Plata, distinció en reconeixement a la cultura, ha estat pel músic Albert Guinovart.

La distinció de Corriolaire d’Honor ha estat per l’actor Pep Cruz, qui juntament amb els altres homenatjats, ha complert amb la tradició de pujar un sac ple d’ametlles al campanar. En el seu parlament, Cruz ha proposat la idea de formar grups de joves per collir les ametlles dels arbres dels marges i destinar la recaptació a causes socials.

La 15a Fira de l’Ametlla ha comptat amb les tradicionals parades de productes gastronòmics, demostracions culinàries, i el concurs de fer pujar el sac al campanar. També s’ha inaugurat  “L’Ametller de Vilagrassa”, un escultura de ferro en què hi ha 62 ametlles, exactament la mateixa xifra d’infants que viuen a Vilagrassa. La idea és afegir cada any tantes ametlles com nens i nenes neixin.

Francesc García