Vilagrassa homenatja a Antoni Tosquella, Carles Trepat i Mont Plans en la XIV Fira de l’Ametlla

17/09/2017

El certamen ha comptat amb les tradicionals demostracions culinàries i el mercat de productes d’alimentació i artesania

Els carrers de Vilagrassa s’han quedat estrets aquest diumenge durant la XIV Fira de l’Ametlla, un certamen que enguany ha convidat a participar al municipi de La Fuliola amb alguns dels seus productors més representatius.

Seguint la tradició, durant la fira s’ha homenatjat a tres personatges destacats. Enguany, l’homenatge a la pagesia de Vilagrassa s’ha fet a Antoni Tosquella, pagès veterà de la vila.

L’Ametlla de Plata ha estat pel guitarrista Carles Trepat, en reconeixement a la seva trajectòria musical.

La distinció de corriolaire major ha recaigut en l’actriu de la Cubana, Mont Plans, qui juntament amb les autoritats, ha estat l’encarregada de pujar amb corriola un sac d’ametlles fins a dalt del campanar. L’actriu ha manifestat que ha estat una sorpresa el fet de rebre aquesta distinció.

Com cada any, la fira ha comptat amb demostracions culinàries, una mostra de les diverses varietats d’aquest fruit, el tradicional mercat amb parades d’alimentació i artesania, i una mostra de com s’esquitllaven les ametlles antigament.

Al llarg de la jornada, un grup de ferrers han treballat en la forja d’un ametller de 400 kg de pes i prop de dos metres d’alçada que romandrà al carrer del Tricentenari. La peça serà completada l’any vinent, quan se li afegeixen detalls com fulles o ametlles.

Francesc García