Vilagrassa promou els restauradors locals en la 15a Fira de l’Ametlla amb un menú gastronòmic

20/09/2018

Durant el certamen s’inaugurarà l’esculta “L’Ametller de Vilagrassa”

Vilagrassa celebra aquest cap de setmana la 15a Fira de l’Ametlla amb una forta aposta per la gastronomia. Dos restauradors locals i el Celler Petit Duran, oferiran un menú gastronòmic amb l’ametlla com a principal ingredient per a 200 comensals.

Una altra novetat destacada serà la inauguració de “L’Ametller de Vilagrassa”, una escultura que es va començar a elaborar l’any passat. En ella hi haurà tantes ametlles com infants hi ha al municipi. L’acte tindrà lloc dissabte a les 12.00h.

A més d’aquestes novetats, la fira comptarà amb un mercat amb parades de productes gastronòmics, el tradicional concurs de pujar un sac al campanar, i les jornades tècniques, que tindran lloc divendres.

La Fira de l’Ametlla s’agermana enguany amb Agramunt, de manera que la capital del Sió participarà activament en el certamen. Ho farà portant una exposició d’obres d’artistes agramuntins, i amb una mostra de cultura popular encapçalada per l’Àliga d’Agramunt. A més, durant la fira també s’inaugurarà una rèplica del pou d’Agramunt a la Plaça del Pou de Vilagrassa.

Un any més, la Fira de l’Ametlla entregarà diversos reconeixements. Aquest any guardonarà a Amadeu Aiguadé amb l’homenatge a la pagesia; l’Ametlla de Plata serà pel músic Albert Guinovart, i la distinció de Corriolaire Major anirà per l’actor Pep Cruz.

Francesc García