Voluntaris internacionals participen en la verema a Vallbona de les Monges

27/09/2018

La Cooperativa l’Olivera torna a acollir a una vintena de col•laboradors i estudiants

Els treballadors de l’Olivera de Vallbona de les Monges estan immersos des de fa unes setmanes en la verema. Com és habitual, tornen a comptar amb l’ajuda de voluntaris i estudiants internacionals que s’han apropat fins a aquesta cooperativa urgellenca per conèixer com és el treball que du a terme i l’agricultura que practica. I és que  l’Olivera encara manté una verema manual com a primer ingredient de la qualitat del vi.  

Aquest any la cooperativa acull a una vintena de persones. Entre ells es troben estudiants de les universitats de Xile o Montpeller, i d’un institut professional de la regió francesa de la Xampanya. Els voluntaris destaquen, sobretot, els coneixements que aquesta experiència els aporta tant a nivell professional com a nivell social.

Al llarg del temps de verema, els treballadors i voluntaris de l’Olivera recolliran el raïm de 20 hectàrees de vinyes en què hi ha cultivades fins a 20 varietats diferents, moltes d’elles històriques de la Vall del Corb. Posteriorment, al celler de Vallbona de les Monges es vinificaran més de 200.000 kg de raïm amb els quals s’elaboraran 22 tipus de vins diferents.

Francesc García