Arrenquen les VII Jornades Agràries de Preixana, amb l'adobat i els tractaments fitosanitaris com a protagonistes

30/01/2018

S’allargaran fins al pròxim dijous i finalitzaran amb una demostració de maquinària agrícola

L’adobatge i els tractaments  fitosanitaris des d’un punt de vista eficient centren les VII Jornades Agràries de Preixana, que han començat aquest dilluns amb una ponència a càrrec del el professor de la Universitat de Lleida, Jaume Lloveras. En la sessió,  ha analitzat quines són les necessitats dels cultius i les opcions a l’hora d’escollir l’adob adient. I és que l’adobat és una de les despeses més importants, representant el 30% dels costos de producció. Per això és essencial aplicar-lo de la millor manera.

També ha participat en aquesta primera jornada Ana Embid, del Servicio Agronómico Fertiberia Nordeste, qui ha ofert una visió sobre els fertilitzants que hi ha al mercat, i ha assessorat sobre com millorar la seva eficiència.

Des de fa set anys, les jornades agràries de Preixana aposten per fer una millor transferència tecnològica als agricultors del territori, i nodrir el programa de jornades que es realitzen a la plana de Lleida.

Les jornades agràries s’allargaran fins al pròxim dijous amb diverses ponències i finalitzaran amb una demostració de maquinària agrícola.

Francesc García