Bellpuig impulsa ‘En clau de dona’

15/04/2021

Un nou cicle cultural i gratuït amb perspectiva de gènere

La Regidoria d’Igualtat de Bellpuig impulsa ‘En clau de dona’, un nou cicle cultural i gratuït amb perspectiva de gènere que en la seva primera edició oferirà tres propostes on les dones seran les protagonistes.

El nou cicle s’estrenarà aquest divendres 16 d’abril amb la presentació del documental El proxeneta de la directora Mabel Lozano. Protagonitzat per un exproxeneta i propietari d’alguns dels macrobordells més importants d’Espanya condemnat i sentenciat a 27 anys de presó, explica l’evolució a l’Estat espanyol del negoci del tràfic de dones amb finalitat sexual i el segrest de dones per a la prostitució. El documental denuncia l’explotació sexual de dones i nenes i les conseqüències per a les dones del consum de serveis de prostitució. Es podrà veure al Teatre Armengol, a 2/4 de 8 del vespre, i seguidament hi haurà un col·loqui amb la seva directora.

‘En clau de dona’ seguirà el dissabte 12 de juny amb l’espectacle Ai cony!, a càrrec de la companyia Teatre de Maleta. Un monòleg d’amor, humor i ovaris que pretén donar veu a les emocions, inquietuds i vivències de les dones del segle XXI, mostrar la mirada que tenen les dones de la societat que les envolta: els seus anhels, les seves lluites, la família, el sexe, la professió, l’orientació sexual, la vocació, la maternitat, l’amor, la parella… des de la mirada de la dona europeu-centrista. La representació tindrà lloc la plaça del Dipòsit, a 2/4 de 8 del vespre.

Finalment, completarà aquesta primera edició del cicle cultural ‘En clau de dona’ de Bellpuig una cantada d’havaneres en femení a càrrec de Les Anxovetes el diumenge 4 de juliol, a la plaça Sant Roc, a 2/4 d’1 del migdia.

Redacció - SEGRE