Bellpuig repara diversos camins municipals

29/07/2021

L’Ajuntament inverteix prop de 26.000 euros en un projecte que s’allargarà durant dues setmanes

Diversos camins de terra de Bellpuig seran arranjats a partir d’aquesta setmana per tal de millorar les comunicacions del municipi amb les finques dels voltants i mitigar el desgast que pateixen alguns d’aquests. L’empresa Àrids Romà ha estat l’adjudicatària dels dos projectes que va treure a concurs l’Ajuntament de Bellpuig per reformar el terreny amb un pressupost de prop de 26.000 euros.

En total es repararan 11.5 km de camins i uns 4.000 metres quadrats d’esplanada d’aparcaments municipals amb tot-u, un material natural comú per a aquest tipus d’actuacions. Ja s’ha iniciat la neteja dels vorals dels senders per a la posterior compactació del tot-u amb rodet i reg d’aigua

L’objectiu d’aquestes obres és arranjar camins que es veuen sotmesos a un gran desgast cada any i que requereixen un manteniment constant, així com aquells que fa més de tres anys que no s’hi actua. Entre aquesta modalitat de reparacions, també s’hi emmarca la de l’aparcament municipal de l’Avinguda Urgell.

Els camins que s’arranjaran per mitjà de reg asfàltic són el de Castellnou a Anglesola, situat al nord del municipi; el de la Pedrera, ubicat al sud-oest i que limita amb el terme de Preixana; i el de la Deixalleria, que també es troba al sud-oest i comunica amb la planta de residus.

Mitjançant aquesta segona intervenció es pretén millorar la comunicació entre el municipi i les finques del voltant, destinades als conreus i activitats agrícoles i ramaderes. Totes les obres està previst que s’acabin a finals de la setmana vinent.

L'Urgell TV