Convoquen la primera residència de creació artística a partir de l'obra de Guillem Viladot

16/04/2022

S'elaborarà un llibre/catàleg i les obres resultats s'exposaran en una mostra col·lectiva

La Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal, juntament amb l’ajuntament d’Agramunt convoquen la primera residència de creació artística ‘Lo Niu- Residència de creació’ amb l’objectiu de desenvolupar projectes a partir de l’obra de l’artista agramuntí de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement, Guillem Viladot (1922-1999). 

La residència, a la qual hi tindran accés quatre creadors, es farà entre el 15 d’agost i el 4 de setembre a Lo Pardal.

Tant el procés de creació com el resultat posterior serà documentat i enregistrat per a l’elaboració d’un llibre/catàleg que es publicarà sota el segell de Lo Pardal, l’editorial creada per Guillem Viladot. Així mateix, les obres resultants de la residència s’exposaran en una mostra col·lectiva que s’inaugurarà en el marc de la pròxima edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra.

El director de Lo Pardal i comissari del centenari, Pau Minguet, ha explicat que aquest projecte persegueix “desenvolupar noves mirades sobre l’obra de Viladot des de perspectives contemporànies; augmentar el nombre de treballs d’artistes i investigadors sobre la seva obra, i generar un espai de recerca i creativitat que promogui l’intercanvi d’idees i la reflexió col·lectiva”.

Les persones interessades en aquesta residència poden presentar el seu projecte fins el dia 15 de maig. En el cas de projectes col·lectius, si resulten seleccionats, només un dels autors podrà participar en la residència. Les bases de la convocatòria es poden consultar a www.agramunt.cat/centenari-viladot

El jurat estarà conformat per representants de la Fundació Guillem Viladot, l’Ajuntament d’Agramunt i del Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, a banda d’un comissari d’art de reconeguda trajectòria i de dos artistes plàstics destacats.

Aquesta residència compta, a més a més, amb el suport del consell comarcal de l’Urgell, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Institució de les Lletres Catalanes, el Departament de Cultura, Òmnium Cultural Segarra-Urgell, l’Associació Alba i l’empresa Rotecna.

Redacció - SEGRE