El Cinema Flotats de Tornabous celebra 75 anys amb un futur ple d’incertesa

17/01/2020

Tot i que és moment de celebració, el cinema no pot garantir una programació estable a partir del febrer i el futur de la instal·lació cultural està en risc

El Cinema Flotats de Tornabous reviurà aquest divendres al vespre les sensacions del primer film projectat a la inauguració de la sala ara fa setanta-cinc anys amb el visionament de la pel·lícula 'Tu y Yo'. La instal·lació cultural, que actualment té a la tercera generació de la família Flotats al capdavant, ha passat per èpoques daurades i moments delicats.

Malauradament, el futur del Cinema Flotats passa per un estat d'incertesa i no garanteix una programació estable a partir del febrer. El pas al cinema digital va ser un perjudici a causa del canvi de maquinària, i l'impediment per projectar films d'estrena va generar una davallada de públic.

Pel que fa als ajuts al cinema, l'Ajuntament de Tornabous afirma que ''està treballant per buscar una solució''.

D'aquesta manera, el municipi de 900 habitants haurà d'unir forces per salvar el Cinema Flotats, un dels pocs cinemes de sala única que segueixen funcionant gràcies al romanticisme dels seus propietaris, obrint les portes al públic el 17 de gener del 1945 i exhibit més de 8.200 pel·lícules.
Noèlia Burgos