El creixement econòmic del territori, prioritat pel PECT del Segarra - Garrigues

04/12/2018

L’Ajuntament de Tàrrega acull la presentació del projecte i serà qui el liderarà

Incrementar la producció agrícola i el creixement econòmic del territori són els objectius fonamentals del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) del canal Segarra – Garrigues. A través d’un nou model d’agricultura intel·ligent i competitiu basat en la innovació aplicada als regadius, la gestió eficient de l’aigua i la transferència de coneixements, es pretén implantar la producció d’aliments de forma més econòmica, social, i ambientalment sostenible.

L’Ajuntament de Tàrrega ha acollit aquest dimarts la presentació del PECT, i és que serà aquest ens el que liderarà aquest projecte, amb el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), l’Associació Cooperació Rural per al Desenvolupament (ACORD), i la Fundació Mas Badia. Com a capital del Segarra – Garrigues, Tàrrega s’encarregarà de coordinar tots els actors que en formen part, i haurà de preparar la ciutat per assentar possibles noves indústries. 

El PECT Motors per al Segarra–Garrigues compta finalment amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, la meitat dels quals són subvencionats amb ajuts del FEDER. La Diputació de Lleida aporta un 25% i els agents impulsors del projecte el 25% restant.

Francesc García