El festuc millora la rendibilitat dels conreus de l’Urgell

16/10/2018

L’empresa Borges va impulsar el cultiu d’aquest producte a l’Urgell ara fa tres anys

Les condicions de la terra de l’Urgell i l’arribada del Segarra – Garrigues van fer que l’empresa Borges impulses, ara fa tres anys, el cultiu de festuc en aquesta comarca, i algunes comarques veïnes. Actualment, el grup ha cultivat fins a 80 hectàrees de festuc a l’Urgell, i al voltant d’unes 80 més a la Noguera, la Segarra i les Garrigues. L’objectiu, però, és arribar a les 500 hectàrees en un termini de 10 a 15 anys, i aportar més valor a l’agricultura del territori.

A més de l’alta rendibilitat que ofereix el cultiu de festuc, l’alt consum que aquest producte ha tingut en els darrers anys per totes les seves propietats saludables, fa que sigui una aposta segura pels agricultors del territori.

Els responsables de l’empresa Borges han valorat molt positivament l’evolució del cultiu a l’Urgell durant aquests primers tres anys, i asseguren que, tot i que aquest any no s’esperava recollir res, molts arbres han donat fruit i han pogut fer una petita collita. Asseguren, a més, que el 2019 serà un any determinant per aquestes plantacions.

Francesc García