Els incendis agrícoles es redueixen en un 30% en els darrers anys

21/06/2017

El cos d’Agents Rurals realitza una intensa campanya de prevenció fins a finals d’agost

El cos d’Agents Rurals ja treballa activament en la campanya de prevenció d’incendis relacionats amb la sega, un dels operatius de més envergadura que realitza el cos d’Agents Rurals, i que en els darrers anys ha aconseguit reduir els incendis al camp en un 30%.

Durant els dos mesos que dura la campanya, el cos destina un helicòpter, 14 efectius de vigilància permanent i camions de primera intervenció.

Enguany la campanya arriba amb importants novetats, com ara una aplicació mòbil gratuïta, My112, que permetrà obtenir la localització de l’alertant d’un incendi, de forma immediata.  A més, els vehicles dels agents aniran més preparats per fer una primera actuació.

Un 40% dels incendis en zones de cereals tenen a veure amb l’activitat de la sega, mentre que la resta poden estar relacionats amb altres factors com ara les burilles, els focs artificials o els accidents de trànsit. Per aquest motiu, els agents rurals demanen als pagesos que una vegada segat el camp llaurin un perímetre de protecció perquè en cas d’incendi es pugui aturar la propagació.

Cal recordar que en els darrers dies ja s’han produït tres incendis a la plana de Lleida, concretament a Les Garrigues, a la Noguera i a la Segarra.  

Francesc García