Els pagesos, preocupats per les afectacions de les gelades d'aquesta nit

27/03/2020

Les temperatures han baixat fins als 3 graus sota zero

Els pagesos de Lleida estan preocupats per les previsions del temps que alerten de gelades fortes com la d'aquesta passada nit. Ha afectat de manera generalitzada a la comarca del Segrià, el Pla d'Urgell, la Noguera i en punts de l'Urgell amb temperatures que han oscil·lat del grau i mig sota zero fins als 3 graus sota zero en moments puntuals. Gel que s'ha pogut veure aquest camp de nectarines de l'horta a les 7 del matí després del fred registrat durant tota aquesta nit. El seu propietari creu que els danys seran lleus, com els d'una aclarida petita, però per quantificar-los caldrà esperar que pugin les temperatures.

Les previsions del temps alerten de noves gelades per la pròxima setmana que de ser intenses podrien malmetre l'inici de la campanya que ja s'anticipa complicada per la situació actual derivada de la crisi sanitària. Des del sector, però garanteixen la producció de fruita de Lleida i demanen que se'n consumeixi. Amb l'arribada del coronavirus al territori la fruita dolça va créixer en vendes però ara cau per la baixada de consum a causa del confinament.

A banda de l'alentiment de les vendes, la dificultat per a contractar treballadors per a l'inici de la temporada d'estiu també posa en alerta els pagesos que ja estan fent arribar a les administracions la documentació que acredita la gelada d'aquest dijous per possibles ajudes.

InfoLleida