Èxit de la campanya per promocionar el compost de la planta de compostatge de Tàrrega

11/11/2021

Se'n beneficien un total de 137 persones

Un total de 137 persones s'han beneficiat de la campanya de promoció de l'ús del compost impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l'Urgell el passat mes d'octubre. Aquesta consistia en servir compost gratuïtament a totes les persones que anessin a buscar-ne a les instal·lacions de la planta de compostatge de Tàrrega, amb un màxim d’una tona per persona i fins a esgotar les existències destinades a la promoció.

La majoria dels usuaris volien el compost per a abonar els seus horts si bé alguns també l'han volgut provar a les seves finques de cereals i cultius extensius. 

Durant tot l’any es pot adquirir compost de fracció orgànica a la planta de compostatge per un preu màxim de 5,50 € per tona. Tenint en compte les donacions d’aquesta campanya, en total s’han venut 1.650 tones durant el 2021.

El volum de residus orgànics tractats durant l’any 2020 a la planta de compostatge de Tàrrega va ser de 6.832 tones d’orgànica, 2.083 de les quals provinents de la recollida de residus de l’Urgell, que es barregen amb restes vegetals procedents de la poda de l’arbrat i de tasques de jardineria, per a produir el compost, que té unes característiques d’alt valor fertilitzant que poden utilitzar-se en agricultura i jardineria.

La planta de compostatge de Tàrrega, gestionada pel Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, s’encarrega de processar la fracció orgànica de la recollida selectiva de les comarques de l’Urgell, la Segarra i la Noguera.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell