Foment Tàrrega anul·la la quota dels seus associats afectats per les noves restriccions contra la Covid-19

20/10/2020

L’associació du a terme aquesta acció per minimitzar l’impacte d’aquest nou tancament i evitar que els establiments abaixin la persiana definitivament

Foment Tàrrega ha decidit anul·lar el pagament de les quotes dels seus associats afectats per les noves restriccions contra la Covid-19 que inclouen el tancament de l’hostaleria i dels centres d’estètica. La mesura afecta una vintena dels 150 associats a l’entitat i es pren per evitar que els establiments abaixin la persiana de forma definitiva.

Aquesta ajuda econòmica que ha adoptat l'associació, davant la nova realitat que imposa la crisi del coronavirus, busca també la complicitat de la ciutadania.

Una de les accions que també s’està impulsant des de Foment Tàrrega per tal de pal·liar l’impacte d’aquesta nova aturada és la difusió dels establiments que ofereixen servei a domicili i comandes per emportar. Tot i això, els hostalers afirmen que la situació “és molt complicada”.

Tanmateix, Foment Tàrrega no defalleix en la lluita per la reactivació del teixit econòmic i comercial de la ciutat. És per això que de cara al Nadal, llençarà una nova campanya que preveu que inclogui xecs regals. També s'ha engegat una iniciativa a través de la xarxes socials per tal de fomentar entre tots els seus seguidors el consum i els serveis de proximitat.

La mesura que ha adoptat Foment Tàrrega coincideix amb l'aprovació per part del Govern del decret que redueix al 50% el lloguer dels negocis tancats durant el període de suspensió de l'activitat en cas que no hi hagi acord entre propietari i arrendatari. La norma pretén evitar el tancament d'empreses i la destrucció de llocs de treball i potenciar la negociació entre les parts per no judicialitzar la qüestió. Els llogaters de bars, restaurants, centres d'estètica o bingos podran renegociar amb els propietaris per establir, de mutu acord, una rebaixa de les mensualitats o acollir-se, en el termini d'un mes, a la rebaixa del 50% si no hi ha pacte. En el cas dels negocis amb restriccions parcials, si hi ha manca d'acord la rebaixa serà del 50% de la part restringida.
Noèlia Burgos