La 6a Fira de Prop de Preixana aposta per la formació dels productors amb una jornada tècnica

04/12/2018

El certamen se celebrarà del 14 al 16 de desembre amb demostracions culinàries de cuiners reconeguts i una cinquantena d’expositors de productes de proximitat

Una jornada tècnica adreçada als agricultors i productors del territori serà la principal novetat de la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop de Preixana, que se celebrarà del 14 al 16 de desembre. La jornada tindrà lloc el divendres, fent que el certamen s’allargui un dia més dels habituals. El principal tema que s’hi tractarà serà la innovació agroalimentària i a les diferents fórmules de comercialització per donar valor afegit als productes del territori.

Un any més, la fira comptarà amb la participació de reconeguts cuiners com Ada Parellada, Albert Marimon, o el concursant de Masterchef Junior 5, Héctor Robles. Tots ells oferiran diverses demostracions de cuina. També s’organitzaran tastos dirigits i maridatges amb els sommeliers Sergi Castro i Juanjo Ceresuela. El certamen, a més, reunirà mig centenar d’expositors de productes alimentaris de l’Urgell i les comarques veïnes.

Completaran la fira els esmorzars de forquilla i ganivet que l’organització oferirà als visitants, juntament amb els vermuts i dinars de proximitat, i els tallers sobre receptes de Nadal adreçats als més petits.

Francesc García