La biblioteca de Belianes ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

21/10/2018

Aquest edifici cultural compleix enguany el seu quarantè aniversari i, per celebrar-ho, es va dur a terme una adaptació de l’obra "Feliçment sóc una dona"

Una adaptació monologada de la novel·la «Feliçment sóc una dona», de Maria Aurèlia Capmany va ser l’acte central del quarantè aniversari de la Biblioteca de Belianes. La representació, escenificada per Anna Güell i Tilda Espluga, com a tècnica de so, es centrà en un dels ideals més repetits i característics de l’obra de Capmany: la llibertat i l’autonomia de la dona en una societat dominada per homes. La representació, que compta amb format teatre i format biblioteca es va estrenar al mes de setembre i s’acompanya amb la música de tres generacions Granados.

L’elecció d’aquesta escenificació pels quaranta anys de la biblioteca de Belianes respon a l’homenatge i estudi que la població ha fet al llarg de l’any a Maria Aurèlia Capmany; una dona vinculada a aquesta població de l’Urgell.

Amb el seu quarantè aniversari, aquest edifici cultural compta ja amb una llarga història que, malgrat la poca població del municipi, te el suport de tots els seus veïns per seguir fent possible aquest servei.

Més enllà de l’estudi de Maria Aurèlia Capmany, escenificat a través d’una exposició biogràfica, la biblioteca de Belianes ha organitzat també al llarg de l’any diverses activitats entorn a la figura de Manuel de Pedrolo.

Albert Morales