La campanya de prevenció d’incendis incorpora nous mitjans tecnològics per reduir l’incidència dels focs

07/06/2017

En els darrers cinc anys s’ha aconseguit reduir els incendis en un 30% gràcies a aquesta campanya

Des de mitjans de juny i fins a finals d’agost, els agents rurals duen a terme una intensa campanya per a la prevenció d’incendis durant la sega, amb l’objectiu de prevenir aquests focs, i reduir la seva incidència.

Enguany la campanya arriba amb importants novetats, com ara la incorporació de mitjans d’atenció immediata als vehicles dels agents rurals per fer una primera intervenció, i una aplicació mòbil gratuïta, My112, que permetrà obtenir la localització de l’alertant d’un incendi, de forma immediata.    

Els agents rurals venen realitzant aquest operatiu des de l’any 2012. Aquesta campanya és una de les de més envergadura que fa actualment el cos d’agents rurals, i és que en el seu conjunt abasta prop de 250.000 hectàrees de set comarques catalanes. En aquests darrers cinc anys, el resultat de la campanya ha estat satisfactori.  

Una altra mesura efectiva que proposen els agents rurals és fer una llaurada al perímetre dels camps, sobretot aquells més propers a les zones de comunicació on es puguin generar incendis per causes com una burilla, o un accident de trànsit.

Des del 2012 fins al 2016,  l’ Urgell ha patit una vintena d’incendis que han afectat a més de 886 hectàrees.

Francesc García