La Fira de Prop de Preixana comptarà enguany amb un dia més

26/10/2018

Els alumnes de l’Escola Montalbà han presentat el cartell de la Fira d’enguany a través d’una collita d’olives i un taller per aprendre a conservar-les

Els alumnes d’infantil i primària de l’Escola Montalbà de Preixana han estat els encarregats de presentar el cartell de la Fira de Prop que es celebrarà els dies 14, 15 i 16 de desembre en aquesta població de l’Urgell. A través d’un taller de collita d’olives i el seu posterior tractament per al consum, els més petits del poble s’apropen a un dels principals productes de proximitat de la seva terra i agafen consciència de com aquests arriben del camp a la taula. I es que potenciar els productes locals entre els diferents sectors de la població és un dels principals objectiu de la Fira de Prop.

Aquest ha estat el segon any consecutiu on els alumnes de l’Escola Montalbà han protagonitzat la presentació del cartell de la Fira de Prop a partir de la collita d’olives, una iniciativa que s’emmarca en la setmana bio que es celebra arreu de Catalunya per fomentar els productes ecològics i les bones pràctiques alimentàries.

La celebració de la Fira de Prop 2018 congregarà a una cinquantena de productors i oferirà diverses demostracions gastronòmiques. La celebració tindrà enguany un dia més, i es que divendres 14 tindrà lloc una jornada tècnica per apropar noves vies de comercialització entre els productors locals.

Albert Morales