La "Fira Gastronòmica de Prop" de Preixana celebra la sisena edició.

16/12/2018

La fira ha comptat amb demostracions i maridatges a càrrec de reconeguts professionals i tallers gastronòmics per als més petits.

Preixana ha celebrat aquest cap de setmana la sisena edició de la "Fira Gastronòmica de Prop", una de les fires gastronòmiques de referència de les Terres de Lleida creada amb l'objectiu de donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat. Mig centenar d'expositors, productors i elaboradors han participat en el Mercat de Prop, un dels principals atractius de la fira, on han pogut mostrar i vendre els seus productes de Km0. L'alcalde de Preixana, Jaume Pané, ha explicat que la fira pretén donar impuls als productors del territori.

Com cada any, el certamen ha comptat amb la participació de reconeguts cuiners que han ofert demostracions culinàries, i sommeliers que han ofert tastos i maridatges de vins I formatges. Els noms més destacats d'aquesta edició han estat Ivan Pascual, millor xocolater d'Espanya, Héctor Robles, concursant de Master-chef Júnior 5 i els reconeguts cuiners Albert Marimon i Ada Perellada. Tampoc han faltat les activitats per als més petits, amb tallers de reciclatge, d'hàbits saludables, cuina de Nadal i d'insectes com a nous ingredients per a l'alimentació.

Enguany, el Pla d'Urgell ha estat la comarca convidada a la fira gastronòmica, una oportunitat per donar a conèixer la seva proposta culinària.

Marc Mora