La Fuliola celebra les Festes del Segar i el Batre

02/07/2017

Aquest dissabte ha estat el torn de la Festa del Segar, amb la participació d’una trentena de segadors i la recuperació del concurs de pintura ràpida

La Fuliola ha celebrat aquest dissabte 2 de juliol la festa del Segar, emmarcada en les festes del Segar i el Batre, on es recuperen els orígens de la tradició pagesa. Enguany la festa ha arribat a la 38ena edició i ho ha fet amb la recuperació del concurs de pintura ràpida on hi ha participat una vintena d’artistes. El moment més esperat de la jornada ha estat l’hora de la sega, on els prop de 30 segadors han fet una demostració de les diferents formes de segar que hi ha hagut al llarg dels anys.  

A part de les demostracions del segar, al llarg del matí s’han succeït diverses activitats, com una trobada de puntaires, un esmorzar popular o un concert a càrrec de l’artista Lo Pau de Ponts. I es que les Festes del Segar i el Batre no entén d’edats pels veïns de La Fuliola.

La Festa del Segar i el Batre és la segona celebració més antiga de la província de Lleida, per darrere només dels Raiers de la Pobla de Segur. Diumenge 16 de juny, es celebrarà la festa del Batre.

Albert Morales