La gestió més eficient de l’aigua, principal repte dels agricultors

05/02/2019

El reg pressuritzat centra les jornades tècniques de Preixana, que s’allarguen fins al pròxim divendres

El reg pressuritzat ha esdevingut en els darrers anys una aposta clau pel sector agrícola, ja que condiciona la millora i la posada en escena de nous cultius en comarques com l’Urgell, on el Segarra – Garrigues hi té una forta presència. Aconseguir la gestió de l’aigua més eficient es converteix sovint en un tot un repte pels agricultors. Conèixer el conreu, i els indicadors de la quantitat d’aigua necessària són aspectes importants per aconseguir aquesta gestió eficient, i obtenir una bona producció. 

Aquesta és una de les conclusions que s’han extret de la primera sessió de les jornades tècniques de Preixana que han començat aquest dilluns. Fins al pròxim divendres, diversos professionals tractaran qüestions vinculades al reg, tema que ocupa la vuitena edició d’aquestes jornades. L’ objectiu és donar a conèixer les eines necessàries per modernitzar les explotacions agràries de la zona.

Com és habitual, les jornades finalitzaran amb una demostració de camp en què els assistents podran conèixer les últimes novetats en reg de la ma dels set principals fabricants en sistemes de reg.  

Francesc García