La innovació agroalimentària, clau d’una producció de qualitat

14/12/2018

Preixana acull una jornada tècnica sobre aquesta qüestió com a activitat prèvia a la Fira Gastronòmica de Prop

Que la societat sigui conscient de la innovació que es produeix en el sector agroalimentari és un dels objectius del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Si fa 70 anys el sector agroalimentari necessitava un alt percentatge de la població per poder elaborar el menjar que consumim, actualment només requereix un 20%. Això ha estat gràcies a la innovació que s’ha donat en aquest àmbit. Aquesta ha estat una de les conclusions que s’han explicat en la jornada tècnica sobre innovació agroalimentària celebrada aquest divendres a Preixana.

En la jornada també han participat empreses del territori, que gràcies a la innovació han millorat la seva productivitat. Un dels responsables de Foment Agrícola de les Garrigues ha explicat com, sense renunciar a la qualitat del producte de proximitat, aconsegueixen generar una ampla gama de fruits secs.

La cita, que ha aplegat prop d’una cinquantena de persones, és la primera activitat de la Fira Gastronòmica de Prop que tindrà lloc aquest cap de setmana a Preixana i que reunirà prop d’una cinquantena de productors del territori.

Francesc García