La integració ramadera centra una jornada tècnica a Bellpuig

13/12/2017

El pròxim mes de gener entra en vigor un nou contracte que limita les competències d’integradors i integrats

A Catalunya, i especialment a la demarcació de Lleida, una part important de les granges avícoles i porcines treballen en règim d’integració. Per aquest motiu, és molt important conèixer quines són les obligacions i responsabilitats del propietari dels animals, és a dir, l’integrador, i del titular de l’explotació, l’integrat.

Per aclarir dubtes, Unió de Pagesos ha organitzat una jornada tècnica a Bellpuig on ha explicat als ramaders de la comarca quines són les seves competències i quines les de la integradora, i és que el pròxim 1 de gener entrarà en vigor un contracte estipulat per la Generalitat de Catalunya en relació a aquesta qüestió.  

Actualment el 95% del sector de l’aviram a Catalunya està integrat; en el cas del porcí la xifra és d’un 85%. Ambdues dades demostren que la integració funciona molt bé en la ramaderia catalana. Tot i això, des d’Unió de Pagesos consideren que cal treballar contínuament per millorar les condicions dels ramaders amb noves normatives com aquest contracte.

Francesc García