La pedregada de dissabte malmet diversos conreus de l’Urgell

05/08/2021

La calamarsa afecta diverses finques agràries de poblacions del sud de la comarca

La tempesta en forma de calamarsa que va caure el passat dissabte, 31 de juliol, va deixar seqüeles en diversos punts del pla de Lleida, especialment a l’Urgell i les Garrigues. En total, unes 4.170 hectàrees de conreu van quedar afectades segons les primeres dades estimades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

En el cas de l’Urgell, la pedra va caure amb una major intensitat en poblacions com Maldà o Verdú, causant danys majoritàriament en la vinya. Tanmateix, les calamarsades van ser molt localitzades i, en algunes poblacions, només van afectar algunes finques, mentre que d’altres molt properes en van sortir indemnes.

Els conreus d’olivera i ametller també van quedar tocats, però amb una incidència més concentrada a la comarca de les Garrigues. Des d'Acció Climàtica apunten que aquest temporal és possible que afecti la producció d'aquests cultius, mentre que la vinya, que va patir danys menors, podrà recuperar la producció, depenent de com avanci la temporada.
L'Urgell TV - ACN / Foto: ACN