L'Ajuntament de Tàrrega aprova un augment del 30% de la taxa d'escombraries

23/10/2020

L'equip de govern ha justificat l'increment com una mesura per fer front al dèficit econòmic que acumula el servei

L'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dijous en una sessió plenària l'augment del 30% en totes les tarifes de la taxa de recollida d'escombraries. Així, un habitatge passarà de pagar una quota anual de 74,77 euros a pagar 97,20 euros. L'equip de govern ha justificat l'increment com una mesura per fer front al dèficit econòmic que acumula el servei. La modificació, que ha estat polèmica, s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, la CUP i el PSC i el vot en contra de Junts per Tàrrega.

També s'ha donat llum verda a altres ordenances fiscals, que han rebut crítiques per part de l'oposició. Un exemple és l'aprovació de l'aplicació d'un nou recàrrec del 50% a la quota de l’IBI de pisos buits en cas que els titulars siguin persones jurídiques i tinguin en propietat 5 o més habitatges desocupats.

El Ple també ha aprovat, amb l'abstenció de Junts per Tàrrega, l'augment d'algunes taxes de serveis del Cementiri.

D'altra banda, també s'ha aprovat per unanimitat una bonificació singular del 95% de la quota íntegra de l'IBI corresponent al Pavelló Esportiu del Club Natació Tàrrega en ser una entitat que fomenta l'esport sense ànim de lucre.

Noèlia Burgos