L’art pren el protagonisme a la 38a edició de les Festes del Segar i el Batre de La Fuliola

26/06/2017

Els dies 2 i 16 de juliol, el municipi reviurà les tasques agrícoles més tradicionals

Sota el lema “Crear per créixer”, la Fuliola celebrarà els dies 2 i 16 de juliol la 38a edició de les Festes del Segar i el Batre, una de les festes més antigues de la demarcació de Lleida, i que enguany, com a principal novetat, incorporarà una vessant artística.

En aquest sentit, la festa incorporarà un mercat d’artistes i artesans, una lectura de poesia, la recuperació del tradicional concurs de pintura, una exposició als arbres amb dites relacionades amb el camp, i un concert de lo Pau de Ponts. A més, aquest dilluns s’ha presentat una escultura inspirada en les festes, obra de l’artista i segadora Alba Pérez.

Després de perdre el patrocini de diverses empreses a causa de la crisis, la comissió de la festa ha aconseguit recuperar aquest ingressos i obtenir un pressupost de 20.000 euros per a l’edició d’enguany.

Un altre dels objectius d’aquest any és divulgar l’evolució de les tasques agrícoles més habituals a la comarca, com ho és la segla del blat, i mostrar com se segava antigament el cereal.

Les festes començaran aquest diumenge amb el Segar, i el dia 16 de juliol es continuarà amb el Batre. Durant aquests dies es realitzaran activitats com una mostra d’animals, maridatges amb cervesa artesana i coca de recapte, exhibicions de maquinària antiga, diversos tallers, i un concurs d’Instagram.

Prop d’un centenar de persones fan possible aquesta festa que cada any aplega a més de 2.000 visitants.

Francesc García