Les Festes del Segar i el Batre de la Fuliola assoliran la 40a edició el 30 de juny i el 14 de juliol

02/05/2019

Ho faran amb una trobada de colles de municipis catalans que també celebren aquesta festivitat i amb la recuperació de la cantada d’havaneres

La Fuliola celebrarà la 40a edició de les Festes del Segar i el Batre els dies 30 de juny i 14 de juliol, i ho farà amb dues novetats. En primer lloc, el dia del segar tindrà lloc una trobada amb deu colles de municipis catalans que també organitzen aquestes festes. En segon lloc, el dia previ al batre, el 13 de juliol, es recuperarà la cantada d’havaneres.

Malgrat les dificultats que des de la junta que organitza la festa han tingut per fer-la endavant, el suport rebut per part de l’Ajuntament ha fet possible assolir la 40a edició. I és que des del consistori s’ha buscat l’ajut de patrocinadors i subvencions que permetin liquidar el deute de la festa.

Les Festes del Segar i el Batre van néixer en el marc de la commemoració del novè centenari del naixement de la Fuliola. Tant des de l’organització com des del consistori han manifestat que és un dels actes més importants del municipi, i que cal continuar lluitant per poder arribar als 50 anys de la festa.

Francesc García