Meritxell Serret: "La veu de les dones ha d'estar present en els espais on es decideixen les polítiques agràries i pesqueres"

20/06/2017

La consellera ha presidit aquest dimarts, a Tàrrega, la Primera Jornada del Grup de Treball de Dones del món rural i marítim

"La veu de les dones cada vegada ha d’estar més present en els espais on es decideixen les polítiques agràries i pesqueres, a Catalunya i a Europa”. Així ho ha dit aquest dimarts la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, en l’obertura de la Primera Jornada del Grup de Treball de Dones del món rural i marítim, que ha aplegat, a l’Escola Agrària de Tàrrega, més d’una setantena de dones del sector primari de tot Catalunya.
 
L’objectiu d’aquesta trobada, “que consolida i pren el relleu de tots els treballs que s’han fet al territori en els darrers mesos”, és debatre sobre temes clau en l’àmbit de política agrària, forestal i pesquera, i analitzar la presència de les dones en aquests sectors econòmics. “La nostra voluntat”, ha dit la consellera, “és  fer conscient la ciutadania, i les dones especialment, que el seu paper és indispensable en el món rural per tirar endavant els projectes de futur al sector i al territori i que, per tant, han de participar i tenir veu quan es discuteixen totes les polítiques que decideixen aquest futur”.
 
“L’objectiu del Govern és avançar cap a la igualtat real”, ha manifestat Serret, que ha insistit en la necessitat d’augmentar la presència de les dones en els llocs de representació i de presa de decisió, com ara les cooperatives, les confraries de pescadors, les comunitats de regants o les organitzacions professionals agràries, entre d’altres.
 
A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector de l’agricultura, ramaderia i silvicultura en un 15% de dones davant d’un 85% d’homes. I en l’àmbit de la pesca la dona representa encara no un 1%.
 
Aquesta jornada respon a l’aposta que fa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per impulsar la presència de les dones en el sector agrari i pesquer com a peces clau per al futur del sector i del territori. La trobada d’avui és l’inici d’un seguit d’actuacions que han de contribuir a l’apoderament de les dones i a la creació d’un espai de debat i coneixement de les polítiques sectorials.
 
Infolleida