Més d’una vintena de paradistes animen el carrer del Carme de Tàrrega en un Sant Jordi excepcional

23/07/2020

Distància de seguretat, mascareta obligatòria i carpes per poder fer més suportable la calor

Tàrrega ha celebrat aquest dijous el ‘Dia del Llibre i de la Rosa’ amb més d’una vintena de paradistes al llarg del carrer del Carme. Llibreries, floristeries, entitats, artistes i particulars han ofert els seus productes en una jornada marcada per l’excepcionalitat de la data i per les mesures d’higiene, seguretat i distància que s’han hagut de complir a causa de la pandèmia de la Covid-19 que s’està vivint.

La celebració ha servit perquè sectors com les llibreries puguin animar les vendes que es van veure afectades per l’anul·lació del Sant Jordi el passat mes d’abril.  Els assistents han pogut escollir les últimes novetats editorials i també llibres de proximitat d’autors o temàtica locals. Així, la Regidoria d’Igualtat ha ofert els llibres On són les dones targarines? i ha presentat els nous punts de llibre relacionats amb aquesta col·lecció mentre que la Botiga del Museu ha presentat la darrera edició de l’URTX. Algunes floristeries també han estat presents amb les tradicionals roses i d’altres paradistes han ofert altres versions de la rosa en format de roba o ceràmica.

L’alcaldessa, Alba Pijuan Vallverdú, ha visitat aquest dijous al migdia les parades del carrer del Carme i ha valorat així aquesta celebració excepcional: “És una situació estranya però és una manera de poder reviure el 23 d’abril i ajudar el gremi dels llibreters i floristeries. Els paradistes ho estan valorant de forma positiva i esperem que pugui animar el sector en aquests moments complicats.” La Regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat l’esdeveniment i ha ofert carpes a tots els paradistes per poder fer més suportable la calor que s’ha registrat aquest dijous 23 de juliol a la capital de l’Urgell. 

Dissabte 25 de juliol, KM Cultural
La celebració del ‘Dia del Llibre i de la Rosa’ continuarà a Tàrrega el dissabte 25 de juliol a les 7 de la tarda amb la presentació de dos llibres a càrrec d’autors locals a la Plaça Sant Antoni. La Regidoria de Cultura ha preparat aquest acte amb la presència d’Eduard Ribera, autor del llibre El peix que volia ser home (Narratives de l'Escriptori) i Carme Estadella Bagué, autora del conte El cant de les sirenes encara sona, que compta amb les il·lustracions de l’artista targarina Camil·la Minguell.

InfoLleida