Nou atac vandàlic al monument dedicat a Companys a El Tarrós

13/11/2017

Uns desconeguts han robat un medalló de bronze amb la cara del líder polític i han fet pintades franquistes al monòlit en memòria del president

El monument dedicat al president Lluís Companys a El Tarrós, la seva localitat natal, ha tornat a ser objecte d’un acte vandàlic aquest cap de setmana. Aquesta vegada, uns desconeguts s’han endut un medalló de bronze amb la cara del líder polític i han fet pintades franquistes al monòlit en memòria del president afusellat.

Amadeu Ros, alcalde del municipi, interpreta que la pintada demana canviar la cara de Lluís Companys per la del dictador. No obstant això, des de l’Ajuntament ja han denunciat els fets als Mossos d’Esquadra i asseguren que restauraran el monument.

El monument fou construït l’any 1978 per l’escultor Antoni Boleda. Serà ell qui de nou s’encarregarà de la reconstrucció de la part danyada.

Des de la seva inauguració, el monument ha estat víctima de diversos atacs. Un d’ells es produïa la setmana passada quan van aparèixer pintades a l’entrada al recinte. El més important va tenir lloc l’agost de 2014, quan uns desconeguts van decapitar l’estàtua del president, van trencar a cops de maça la placa de marbre que narra la seva biografia i van tombar el pal de la bandera catalana. Va ser arran d’aquest acte quan es van instal·lar càmeres de videovigilància, les quals, aquesta vegada, han pogut ser esquivades pels atacants. És per això que es creu que les persones que ho han fet coneixen bé el monument i el seu entorn.

Francesc García