Pagesos de la fruita de l'Urgell i el Pla refan declaracions de l'IRPF

30/05/2019

Fructicultors de l’Urgell i el Pla d’Urgell es van mostrar ahir indignats per l’eliminació d’ambdós comarques de la reducció de mòduls de l’IRPF, tal com ha publicat el BOE i va recollir SEGRE ahir. Només es manté per als municipis de Bell-lloc d’Urgell i de Torregrossa.

Bona part ja havien presentat la declaració de la renda i n’hauran de fer una de complementària si no volen afrontar recàrrecs i sancions per part del fisc.

D’altra banda, altres fonts van apuntar que l’“error” per part del ministeri d’Hisenda a l’hora d’elaborar l’ordre de mòduls tenia el seu origen en la petició de zones amb rebaixa impositiva que es va fer des de l’administració catalana. Van afirmar que des de la Generalitat s’havia sol·licitat la rebaixa de mòduls a les comarques de l’Urgell i del Pla d’Urgell per als productors d’oliveres i no els de la fruita dolça, que és el que finalment inclou la revisió del BOE.

La correcció d’Hisenda també afecta produccions de diverses províncies espanyoles. En aquest cas es tracta de la inclusió de més municipis dels previstos inicialment, però també ha aixecat crítiques per part de les organitzacions agràries, que consideren que són insuficients.

SEGRE.COM