Reunió de treball a Tàrrega per incrementar les batudes de caça contra la plaga de conills

11/08/2022

El Departament d’Acció Climàtica anuncia l’autorització per poder caçar conills tots els dies de l’any a partir de dilluns vinent

La Casa Consistorial de Tàrrega ha acollit avui al vespre una altra reunió de treball per plantejar mesures que ajudin a posar fre a la plaga de conills. En aquesta nova trobada s’ha posat el focus en l’increment de les batudes de caça com una de les accions determinats per contribuir a regular la població d’aquests animals que malmeten seriosament els conreus del territori. En aquest sentit, la convocatòria ha sumat avui la participació de representats dels propietaris de les àrees privades de caça (cotos) del municipi i col·lectius de caçadors que gestionen els esmentats espais.

A la taula, també hi ha estat presents l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el portaveu d’Unió de Pagesos, Alejandro Domingo; i el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica a Lleida, Ferran de Noguera, el qual ha anunciat que “a partir del proper 15 d’agost s’autoritzarà la caça de conills tots els dies de l’any a la vegueria de Lleida”. La supressió dels períodes de veda en relació als conills esdevé “una mesura d’emergència cinegètica que també romandrà en vigor durant tot l’any vinent”, ha apuntat Ferran de Noguera.

El consistori targarí ha impulsat la reunió per continuar abordant estratègies que puguin posar fi a la problemàtica existent a les explotacions agràries a causa de la proliferació de conills. “La pràctica cinegètica està molt arrelada per tradició al nostre municipi amb l’existència de nombroses àrees privades de caça. Intensificar l’activitat cinegètica tots els dies de l’any pot esdevenir un factor decisiu per reduir la població de conills”, ha assenyalat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. A la reunió hi han assistit portaveus de sis vedats de caça de la capital de l’Urgell: Tàrrega, El Talladell, La Figuerosa – Riudovelles, Claravalls, Santa Maria de Montmagastrell i Altet.

Val a dir que en anteriors trobades es va consensuar l’ús de gàbies i xarxes a les finques afectades. El Departament d’Acció Climàtica iniciarà properament el desplegament d’un pla pilot de captura amb xarxes. Per la seva part, efectius dels Agents Rurals també duen a terme batudes nocturnes per controlar la població de conills i combatre així els danys que aquests animals ocasionen als conreus.

Infolleida