Tàrrega aplicarà una bonificació del 95% de l’IBI al local del Grup de Teatre BAT

18/12/2020

Es tracta d’una mesura d’alleujament fiscal que reconeix la promoció del teatre i la cultura desenvolupada per l’entitat targarina

L’Ajuntament de Tàrrega aplicarà una bonificació singular del 95% de la quota íntegra de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en relació al local del Grup de Teatre BAT, situat en una nau del carrer del Garbí, al polígon Riambau. La mesura, aprovada anit per unanimitat del Ple, reconeix la tasca cultural que desenvolupa l’emblemàtica entitat targarina. Així ho estableix l’ordenança reguladora de l’IBI a la capital de l’Urgell, que fixa beneficis fiscals per als immobles on es desenvolupin activitats d’especial interès públic. La bonificació s’aplicarà a partir de l’exercici 2021. Des de la seva fundació l’any 1953, el Grup de Teatre BAT promou la cultura i les arts escèniques amb diverses activitats. A més d’impulsar muntatges de producció pròpia, organitza el Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega i coordina la Cavalcada de Reis. La capital de l’Urgell també ha aprovat durant el present any altres bonificacions de l’IBI en relació al pavelló del Club Natació Tàrrega (95%) i a l’edifici de Cinemes Majèstic (50%).

El cobrament de la taxa d’escombraries es fraccionarà en dos terminis
En la mateixa sessió ordinària del Ple, celebrada per via telemàtica, també va rebre llum verda el calendari del cobrament de diverses taxes municipals per a l’exercici 2021. Així, el cobrament de la taxa de recollida d’escombraries es fraccionarà en dos terminis (tant pel que fa a voluntària, rebuts domiciliats i executiva). El cobrament en voluntària, per exemple, es tramitarà a partir de l’11 de març i l’1 de juny respectivament. D’altra banda, a partir de l’11 de març també s’iniciarà el cobrament de la taxa de guals i ús privatiu de la via pública. Posteriorment, a partir del 22 d’octubre s’efectuarà el cobrament de la taxa de manteniment del cementiri municipal. Votaren a favor de la proposta ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) mentre que Junts per Tàrrega s’abstingué.

També pel que fa a fiscalitat, Tàrrega mantindrà l’exempció del pagament de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica als vehicles amb una antiguitat mínima de 30 anys. El Ple aprovà la mesura en estimar favorablement una al·legació presentada per l’Associació de Vehicles Antics i Clàssics de Tàrrega. Desestimades la resta d’al·legacions, les ordenances fiscals per a l’exercici 2021 foren aprovades definitivament amb els vots a favor d’ERC, CUP i PSC i els vots en contra de Junts per Tàrrega. A més, el Ple aprovà per unanimitat la liquidació de l’exercici pressupostari del 2019 amb un superàvit en termes consolidats d’1.224.848 euros i una ràtio d’endeutament del 56,39%.

InfoLleida