Tàrrega planta un centenar d'arbres als carrers del Canal d’Urgell i Betlem

21/03/2024

Acció de renovació i millora de l’arbrat a càrrec de la Regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient

La Regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient de Tàrrega du a terme aquests dies la plantació d’un centenar de nous arbres al sector oest de la ciutat. En concret, s’han incorporat 70 exemplars de “lagestroemia” (o arbre de Júpiter) al carrer del Canal d’Urgell i 30 exemplars d’”hibiscus” al carrer de Betlem.

Operaris de la brigada municipal s’encarreguen de les tasques, que també inclouen l’agençament dels escocells, els quals es trobaven en desús. Es tractava, per tant, d’una actuació pendent pel que fa a la millora del paisatge urbà.

La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Laia Recasens, ha destacat la importància d’aquestes tasques “emmarcades en una campanya per renovar i millorar l’arbrat al nucli urbà de la ciutat”. “La conservació i manteniment dels exemplars arboris és fonamental per gaudir d’un entorn urbà més agradable”, afirma.

D’altra banda, val a dir que l’ajuntament de Tàrrega és a punt de finalitzar una nova campanya d’esporga de l’arbrat dels espais públics del municipi. De fet, ja només queda enllestir aquestes tasques al poble de Riudovelles. Com cada tardor i hivern, aprofitant el període de descans biològic dels arbres, operaris de la Brigada Municipal procedeixen a tallar-ne algunes branques per deixar els exemplars en millors condicions de cara al seu futur creixement.

La campanya de poda serveix també per evitar que les branques no interfereixin en les façanes dels edificis. Pel que fa a les restes (rames, fulles i troncs), s’envien a la planta de compostatge per al seu posterior tractament. Tàrrega té censats uns 4.000 arbres en espais públics urbans de la ciutat i els pobles, sense comptabilitzar els del Parc de Sant Eloi.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Tàrrega