Tot a punt a Bellpuig per la celebració del Campionat d'Espanya de Motocròs

18/05/2022

El Circuit de Catalunya de Motocròs, tot i les altes temperatures, es troba en un estat immillorable per a la pràctica aquest diumenge del campionat

Avui ha tingut lloc a la Diputació de Lleida, la presentació del Campionat d’Espanya de Motocròs que es celebrarà, després de dos anys, els propers dies 21 i 22 de maig.

En aquests moments hi ha 99 inscrits i les inscripcions encara no estan tancades i com a fet destacable hi ha 11 pilots lleidatans distribuïts en les 3 categories, 3 dels quals de Bellpuig. Concretament podrem veure al qui va ser campió de MX125 l’any passat, el bellpugenc Adrià Monné que aquest any ha fet el salt a la categoria MX2 i en aquests moments va a 6a posició.

Segons Lluís Capdevila, president del Moto Club Segre i director de cursa, aquest serà un campionat important ja que en totes les categories es decidirà el campionat.

Capdevila ha destacat que el treball al circuit per condicionar el terreny amb aquestes altes temperatures és molt important i que ara mateix les pistes estan en òptimes condicions per a la celebració d’un campionat d’aquestes característiques. El reg constant durant aquesta setmana després de llaurar bé la terra per a que l’aigua vagi penetrant sense fer-hi tolls, garantirà que els pilots trobin el terreny el cap de setmana, tou tal i com els agrada. A més, pel aquest campionat sempre s’accentua el grau d’inclinació de les rampes (que també agraden als pilots d’aquestes categories) per a garantir també un bon espectacle en els salts.

El vicepresident primer de la FEM, el Sr. Domènec Fernández, que també ha assistit a la roda de premsa ha destacat que els campionats a Bellpuig sempre tenen una garantia d’èxit a nivell organitzatiu i que quan Capdevila va proposar de celebrar-lo li va dir que tries la data que volgués. De fet ha destacat que a nivell de seguretat el circuit garanteix totes les mesures i l’autoexigència del Moto Club fa que es prevegin les mesures pròpies per a celebrar un campionat del món. En aquest sentit, Capdevila ha afegit que de fet, en aquest moments el circuit està preparat per a celebrar-hi un campionat del món, que el fet que no s’hi celebri és més una qüestió econòmica, que no de requisits del circuit.

La roda de premsa ha comptat amb la presencia del diputat Jordi Verdú, que ha encoratjat a Bellpuig i al Moto Club Segre seguir treballant per l’esport a Lleida i per l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte i la representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Lourdes Ravetllat.

Infolleida