Una Fira del Medi Ambient de Tàrrega d'alta volada

17/10/2022

L'alliberament d'aus protegides va ser un dels actes més concorreguts de la 22 edició del certamen, que va reunir un nombrós públic

La 22a edició de la Fira del Medi Ambient de Tàrrega ha tancat aquest diumenge amb un balanç positiu, tant pel nombrós públic com per les vendes al llarg del cap de setmana. Van ser molts els que van acudir al recinte firal al pavelló del Club Natació per conèixer productes ecològics i iniciatives sostenibles, especialment entre dissabte a la tarda i el matí d’ahir diumenge. L’alliberament per part dels Agents Rurals de dos xoriguers i d’un aligot va ser un dels actes més concorreguts.

També ho va estar l’espai de jocs L’Animalada de Katakrak, amb diferents artefactes creats amb materials reciclats que van divertir nens i nenes. Hi va haver una visita guiada al Pla del Lluçà de la Figuerosa, per a la qual es va habilitar un servei especial de bus, i una degustació d’Urpa, una cervesa amb què l’associació Limonium Natura pretén conscienciar sobre la preservació de l’esparver cendrós, que nidifica als camps de cultiu del pla de Lleida. A l’objectiu comercial propi de les fires, se suma en aquest certamen un component de sensibilització i pedagogia per difondre petites accions que ajuden a millorar l’entorn. L’alcaldessa, Alba Pijuan, ho va destacar en l’acte inaugural dissabte passat, quan es va referir a la voluntat del certamen de “remoure consciències”. Els actes d’ahir es van sumar a la conferència sobre el canvi climàtic que van impartir dissabte el doctor Joan Girona i el meteoròleg Francesc Mauri.

El certamen va reunir més de cinquanta expositors i una vintena d’activitats de conscienciació ecològica, pedagogia sobre el reciclatge de residus i divulgació de la biodiversitat a més de propostes vinculades a la gastronomia de proximitat. Entre els expositors hi havia empreses dedicades a l’alimentació ecològica i de proximitat, al reaprofitament i la recuperació de materials, a les energies renovables, a la salut i el benestar, a les plantes aromàtiques, els vehicles híbrids i elèctrics, el comerç just, ONG i entitats locals. 

RICARD GÓMEZ PUIG | SEGRE