Propostes per al cap de setmana a l'Urgell

17/02/2017

Sense plans pel cap de setmana? Para atenció, Urgell TV t'explica tot el que pots fer aquests dies!

A les portes del cap de setmana, des d'Urgell TV et fem cinc cèntims de l'oferta cultural i esportiva aquests dies a la comarca. 

Aquest divendres, el local de la Societat Ateneu de Tàrrega acull a les 20.15 hores el sopar solidari a favor de Mans Unides. En l'acte també es realitzarà la xerrada "Vivències al Camerún", a càrrec de Lluïsa Sales i Montse Garcia. 

A les 22.15, els cinèfils tenen cita als Cinemes Majèstic de Tàrrega, i és que el Cine Club la Lloca projectarà el film Toni Erdmann de Maren Ade. 

Les activitats continuen dissabte amb el taller de guarniments de la carrossa de carnaval que organitza el Local Social de l'Ateneu de la Fuliola, mentre que la capital de la comarca realitza el taller "Creixem amb la Música", a càrrec de Núria Calaf, a l'Escola Municipal de Música. Durant tot el dia, el carrer del Carme acull el mercat de les antiguitats i les arts. A les 21.00 hores, la sala Cotton CLub celebrarà una festa de carnaval al més pur estil dels anys 20. També al vespre, concretament a les 22.00 hores, el Pavelló Firal d'Agramunt acull a un dels rostres més populars de l'escena i la televisió de Catalunya, Quim Masferrer, que desembarca a la vila amb un monòleg d'alè tragicòmic. 

Diumenge serà dia per a l'esport, i és que a Agramunt es disputarà el cros escolar. La capital del Sió també inaugurarà l'exposició "Perico Pastor. La vida de Sinuhè o el gust de la mort", a l'Espai Guinovart a les 12.30 hores. A més, tothom que vulgui podrà conèixer la vila a través de la iniciativa "Coneguem l'Urgell sense presses", que realitzarà una visita guiada pel municipi. També, després que la setmana passada es cancel·lés la sessió d'autocine, l'activitat s'ha tornat a programar per aquest diumenge a les 19.00 hores a la plaça Fondandana. 

A Tàrrega, la Regidoria de Cultura de Tàrrega presentarà un llibre sobre la figura del prohom local Enric de Càrcer i Sobies (1852-1921), un dels polítics destacats a les terres de Lleida entre els segles XIX i XX. L'acte tindrà lloc aquest diumenge 19 de febrer, a la 1 del migdia, a la Casa Consistorial de Tàrrega.

També es tancarà, la Temporada Estable de Teatre 2016 – 2017 de Tàrrega amb la peça Lehman Trilogy del dramaturg italià Stefano Massini. El text constitueix una demolidora denúncia sobre els estralls de la crisi econòmica provocada per la banca i les grans empreses financeres. Massini descriu les misèries del sistema capitalista servint-se de la història de Lehman Brothers, des de l’arribada el 1844 a Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d’inversió més grans del moment el 2008, desencadenant la crisi econòmica, ètica i social més greu dels últims 80 anys.